حکم ورزش قهرمانی برای بانوان، آن هم در حضور افراد نامحرم چیست؟
پرسش
سلام؛ -با توجه به نکات زیر- حکم ورزش خانم‌ها در حضور نامحرم چیست؟ تماشای آن برای مردان، چه حکمی دارد؟ الف. معمولا حضور با حجاب بانوان در صحنه‌های بین المللی ممکن است تبلیغی برای اسلام باشند. ب. با توجه به لباس برخی ورزشکاران، ممکن است، حرکات آنان موجب تحریک مردان تماشاگر باشد. ج. گاهی ورزش حرفه‌‌ای موجب آسیب به زیبایی خانم‌‌ها می‌شود. د. چه بسا اشتغال و درآمد این‌گونه بانوان موجب سخت‌‌گیری آنها در امر ازدواج می‌شود.
پاسخ اجمالی

ورزش بانوان مسلمان در حضور مردان(نامحرم)، اگر بدون رعایت حجاب اسلامی باشد جایز نیست و انجام آن با رعایت حجاب نیز، چنانچه عرفاً تحریک کننده شهوت و موجب مفسده ‌باشد حرام خواهد بود، اما اگر عرفاً موجب فساد و محرّک ارزیابی نشود، نمی‌توان چنین ورزشی را حرام دانست.[1] پس چنانچه این کار به نوعی تبلیغ اسلام و حجاب، شمرده شود، عملی موجّه و دارای ترجیح است. البته این در صورتی است که ورزش، مانع از رشد و تربیت دینی زن نبوده و مانع از امر مقدس ازدواج نباشد، و گرنه هر چند ممکن است حرام نباشد، ولی پرداختن به آن توصیه نمی‌شود.

در هر حال، تماشای حضوری ورزش بانوان مسلمان باحجاب توسط مردان و یا از طریق تلویزیون، چنانچه موجب تحریک و مفسده نباشد، اشکال ندارد، و گرنه جایز نیست.

[1]. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید نمایه‌های 16885 (اسب سوارى بانوان) و 53010 (دوچرخه سواری بانوان) را در همین سایت مطالعه کنید.