آیا اهل سنت معتقدند که احادیثی که به نفع شیعیان در کتاب های آنان وجود دارد را خود شیعیان وارد کتاب های آنها کرده اند؟
پرسش
شنیدم وهابی ها می گویند احادیثی که در کتاب های آنها بر علیه آنها و به نفع شیعه وجود دارد را شیعیان وارد کتاب های آنها کرده اند و اگر این طور باشد تمام استنادهای ما به کتاب های آنها که در تأیید شیعه باشد هیچ می شود. لطفاً مطلب را مفصل جواب دهید با تشکر
پاسخ اجمالی

برای روشن شدن پاسخ ضرورتاً به چند نکته اشاره می نماییم که با جمع بندی آنها به پاسخی مطلوب خواهیم رسید.

اولا: شایسته است از کسی که این سخن را از او شنیده اید سند و منبع آن را جویا شده و برای ما ارسال نمایید تا ما ضمن مطالعه آن پاسخی دقیق تر ارائه نماییم. بله ممکن است برخی برای فرار از پاسخی درست به چنین مسئله ای اشاره کرده باشند، در این صورت لازم است از او پرسیده شود که بر چه اساس و مدرکی چنین ادعا می کند؛ زیرا ما در مقابل آنان می گوییم: بسیاری از فضایل و مناقب اهل بیت (ع) در منابع و مصادر دست اول اهل سنت وجود داشته، امّا متأسفانه عده ای از مغرضان آن را در چاپ های بعدی حذف نمودند.

برای اطلاع بیشتر در این رابطه می توانید به نمایه "تحریف در کتاب صحیح بخاری و صحیح مسلم شماره 7107 (سایت: 7360) " که در همین سایت موجود است مراجعه نمایید.

ثانیا: بهترین راهی که برای پاسخ به این نوع شبهات وجود دارد؛ این است که در صورت امکان به نسخه های خطّی این کتاب ها مراجعه نموده یا دست کم به کتاب هایی که متقدم هستند و احتمال دستبرد و تحریف آن کمتر است مراجعه شود.

ثالثاً: بسیاری از احادیثی که در مناقب و فضایل امامان شیعه و به تعبیر شما به نفع شیعه می باشد، در منابع دست اول اهل سنت؛ مانند: صحیح بخاری و صحیح مسلم وجود دارد که اهل سنت چنین شائبه ای در مورد آن ندارند.

برای اطلاع بیشتر در این زمینه به نمایه های زیر مراجعه نمایید:

نظر عالمان اهل سنت در مورد غدیر خم – 6889  (کاربر) .

امامان شیعه در منابع حدیثی اهل سنت – 7106 (سایت: 7326) .

صحیح بخاری و حدیث ثقلین – 6921 (سایت: 7359) .