اگر در هنگام قرائت حمد و سوره ، پای راست ما روی یک فرش و پای چپ ما روی فرش دیگر باشد، اشکالی دارد؟
پرسش
با عرض سلام و تحیت به محضر حضرتعالی؛
گاهی در هنگام خواندن نماز، در محلی قرار داریم که محل اتصال دو فرش است و احیانا کمی با هم فاصله دارند ( در حد 20 سانتی متر ) و در میان آنها موزائیک و ... است با توجه به این مقدمه : 1- اگر در هنگام قرائت حمد و سوره ، پای راست ما روی یک فرش و پای چپ ما روی فرش دیگر باشد ، اشکالی دارد؟
2- اگر در هنگام سجده ، انگشتان پا ( انگشت شست پا ) در میان این دو فرش و روی موزائیک قرار گیرد ، اشکالی دارد؟
پاسخ اجمالی

شخص در هنگام نماز و موقعی که ایستاده است باید بدنش ثابت و آن را حرکت ندهد.[1] در مورد سؤال اول باید طوری بایستد که ایستادن به طور معمول صدق کند، مثلاً کسى که مى‏تواند درست بایستد، اگر پاها را خیلى گشاد بگذارد که به حال ایستادن معمولى نباشد نمازش باطل است‏ و با توجه به آن چه در سؤال بیان کرده اید اشکالی ندارد.[2] سؤال دوم : اشکالی ندارد.

[1]توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 537.

[2] همان،ص 538.