برخی سایت‌ها از کاربرانشان می‌خواهند که نوسان بورس را پیش‌بینی کرده و اگر درست درآمد جایزه به آنان پرداخت می‌شود و گرنه مبلغی از آنان کسر خواهد شد. آیا این فعالیت، مشروع است؟
پرسش
در بعضی سایت‌ها مقداری پول می‌گذاریم و پیش‌بینی می‌کنیم که نمودار سهام در یک یا چند دقیقه آینده رشد خواهد کرد، اگر پیش‌بینی درست باشد، به ما سود تعلق می‌گیرد و گرنه، ضرر می‌کنیم، آیا چنین درآمدی حلال است؟ (ضمناً پول معامله شامل دلار یا یورو و... می‌باشد).
پاسخ اجمالی

کسب درآمد از این‌راه حکم قمار را داشته و جایز نیست و طرفین، مالک مبلغ دریافتی نمی‌شوند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

سود را مالک نمی‌شوید.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

خیر.

حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مد ظله العالی):

این‌گونه پیش‌بینی حکم قمار را دارد و جایز و حلال نیست.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

کسب درآمد از طریق مذکور جائز نیست.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

  1. این کار جایز نیست و درآمدش نیز حلال نیست.
  2. در حکم مزبور فرقی نیست که مورد معامله دلار باشد یا یورو یا چیز دیگر.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، علوی گرگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.