اگر دانشجویی یک نمونه از تحقیقش را به استاد بدهد، و هزینه آن را هم دانشجو داده باشد، ولی رضایت دانشجو معلوم نباشد، آیا استادی که این نمونه تحقیق را می گیرد مدیون دانشجو می شود؟
پرسش
در بعضی از آموزشگاه های دولتی اساتید از دانشجو می خواهند که یک نمونه از تحقیقش را به استاد بدهد. این کار ابتدائاً متعارف نبود، ولی الان متعارف شده و هزینه آن را هم دانشجو می دهد، ولی راضی بودن یا نبودن دانشجو معلوم نیست و قانون آموزشگاه هم نسبت به آن ساکت است. آیا استادی که این نمونه تحقیق را می گیرد مدیون دانشجو می شود و بدهکار است؟
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر دانشجو نسخه مزبور را هدیه نمی کند، استاد باید هزینه آن را بپردازد و در هر حال مالکیت معنوی تحقیق از آن مالک آن است و دیگری از جمله استاد نمی تواند آن را به نام خود منتشر کند.