آیا پیامبر(ص) و ائمه(ع) از ظروف چوبی برای خوردن غذا استفاده می‌کردند؟
پرسش
آیا در روایات و سیرهی اهل‌بیت(ع)، چیزی در مورد کاسه چوبی یا قاشق چوبی آمده است؟ در مورد خلال آمده است که از برخی چوب‌ها نباشد؟ اگر کسی خواست بشقاب و قاشق چوبی درست کند، آیا باید از چوب خاصی باشد؟ یعنی آیا غذاخوردن در برخی چوب‌ها شاید مکروه باشد؟!
پاسخ اجمالی

بر اساس اصل اباحه، خوردن و آشامیدن در تمام ظروف پاک - از هر جنسی که باشد - مجاز است، مگر آن‌که مانند ظروف طلا و نقره که در آموزه‌های دینی از خوردن غذا در آن صریحا نهی شده باشد.[1]

در همین راستا گزارشی وجود دارد که پیامبر اسلام(ص) نیز از ظروف چوبی استفاده می‌کرد.[2] با این وجود در مورد این‌که چه چوبی برای ساختن ظروف بهتر است، روایتی مشاهده نشده و در صورت مشاهده آن در منابع معتبر، این پاسخ نیز ویرایش خواهد شد.

[1]. «استفاده از ظرف مخلوط به طلا یا با آب طلا»، 57930؛ «فلسفۀ حرمت استفاده از ظروف طلا برای زن و مرد»، 764؛ «نهی از استفاده از ظروف شکسته»، 127044.

[2]. طبرسی، حسن بن فضل، مکارم الاخلاق، ص 31، قم، شریف رضی، چاپ چهارم، 1412ق.