کد سایت fa10764 کد بایگانی 10924 نمایه گرفتن جزوه درسی به صورت امانت و عدم دسترسی به صاحب آن
اصطلاحات امانت ، امین
خلاصه پرسش
اگر کسی در دوران دانشگاه جزوه ای را از دوست خود بگیرد ولی آدرسی از او برای برگرداندن جزوه نداشته باشد، تکلیف چیست؟
پرسش
من در دوران دانشگاه جزوه ای از یکی از دوستانم گرفتم ولی متأسّفانه نتوانستم به او پس بدهم و فارغ التّحصیل شدم و من به شهر دیگری آمدم. حالا باید چه کنم؟ زیرا این جزوه امانتی در دست من بود و من از او هیچ آدرسی ندارم.
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

به هر حال لازم است به هر نحو ممکن جزوه را به صاحبش برگردانید ولى اگر از پیدا کردن صاحب آن مأیوس هستید قیمت آن را با اذن حاکم شرع از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر مطمئن به رضایت طرف باشید تکلیفی ندارید و الا خود جزوه یا پول آن را به فقیر متدیّن صدقه بدهید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورت امکان، جزوه را به صاحبش برسانید و یا به شکلی با هم مصالحه کنید و اگر این کار ممکن نیست توسط شخص ثالث یا توسط پست برایش ارسال کنید و چنانچه به او دسترسی ندارید به نیّت ایشان معادل ارزش جزوه به فقرا صدقه دهید.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر هیچ راهی برای رساندن جزوه به وی ندارید، جزوه را به عنوان امانت نگه دارید تا اگر در آینده وی را یافتید به او بدهید و اگر جزوه ارزش مالی دارد، به اندازه ارزش آن از طرف دوستتان صدقه بدهید. البته این امور در صورتی است که أعراض وی را از جزوه مزبور إحراز نکرده باشید.