حرز حضرت داوود(ع) و حضرت سلیمان(ع) چیست؟
پرسش
سلام؛ نظر شما درباره‌ی حرز حضرت داوود(ع) و حضرت سلیمان(ع) که بر ستاره‌ی داوود نقش بسته چیست؟
پاسخ اجمالی

حرز و دعای حضرت داوود(ع) و سلیمان(ع) در منابع معتبر؛ اما بدون ذکر رجال سند ذکر شده است؛ از این جهت روایاتی ضعیف محسوب می‌شوند، با این وجود خواندن آنها به نیت رجاء و رسیدن به ثواب، اشکالی ندارد. البته در این روایات اشاره‌ای به نگارش آن بر ستاره داوود وجود ندارد

دعای حضرت داوود(ع)

روایت شده است که داوود(ع) زمانی که با این کلمات، حمد و ثنای الهی ‌گفت: خداوند به او وحی نمود: فرشتگان محافظت را [جهت سنگینی نوشتن ثواب این دعا] به سختی انداختی. این دعا چنین است:

«اللَّهُمَّ لَک الْحَمْدُ دَائِماً مَعَ دَوَامِک وَ لَک الْحَمْدُ بَاقِیاً مَعَ بَقَائِک وَ لَک الْحَمْدُ خَالِداً مَعَ خُلُودِک وَ لَک الْحَمْدُ کمَا ینْبَغِی لِکرَمِ وَجْهِک وَ عِزِّ جَلَالِک یا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکرَام»‏.[1]

دعای حضرت سلیمان(ع)

گزارش شده است که حضرت سلیمان(ع) این دعا را بر قفلی خواند و آن قفل باز شد. متن این دعا چنین است:

«اللَّهُمَّ بِنُورِک اهْتَدَیتُ وَ بِفَضْلِک اسْتَغْنَیتُ وَ بِنِعْمَتِک أَصْبَحْتُ وَ أَمْسَیتُ هَذِهِ ذُنُوبِی بَینَ یدَیک أَسْتَغْفِرُک مِنْهَا وَ أَتُوبُ إِلَیک».[2]

همان‌گونه که گفته شد، عبارات موجود در این دعا منطبق با آموزه‌های دینی است؛ اما گزارش‌های پیرامونی آن دارای سند قوی و قابل اعتمادی نیستند.

[1]. ابن طاووس، علی بن موسی، مهج الدعوات و منهج العبادات، محقق، مصحح، کرمانی، ابوطالب، محرر، محمد حسن، ص 311، قم، دار الذخائر، چاپ اول، 1411ق.

[2]. کفعمی، ابراهیم بن علی، المصباح (جنة الأمان الواقیة و جنة الإیمان الباقیة)، ص 299، قم، دار الرضی (زاهدی)، چاپ دوم، 1405ق.