آیا عقیل فرزندی به نام حمزه داشت که در رکاب پسرعمویش امام حسین(ع) به شهادت رسید؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه حمزه بن عقیل را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

بر اساس گزارش برخی منابع، حمزة بن عقیل یکی از کسانی بود که روز عاشورا در دفاع از امام حسین(ع) به شهادت رسید؛[1] اما بیشتر منابع از این شهید یاد نکرده‌اند و بعضی از سیره‌نویسان معاصر نیز وی را همان عبد الله بن عقیل دانسته‌اند.[2]

اطلاعات بیشتری از زندگی این شهید در دست نیست و نامی از وی نیز در زیارت‌نامه‌ی شهدای کربلا برده نشده است.

[1]. ابن صوفی نسابه‏، المجدی فی أنساب الطالبیین‏،ص 521، قم، مکتبة آیة الله المرعشی النجفی‏، چاپ دوم، 1422ق.

[2]. حسینی حائری شیرازی، سید عبد المجید‏، ذخیرة الدارین فیما یتعلق بمصائب الحسین(ع) و اصحابه‏، ص 306، قم، زمزم هدایت‏، بی‌تا.