آیا عقیل فرزندی به نام علی داشت که در کربلا به شهادت رسید؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه علی بن عقیل را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

بر اساس گزارش برخی منابع، علی بن عقیل یکی از شهدای کربلا و از کسانی بود که روز عاشورا در دفاع از امام حسین(ع) به شهادت رسید.[1] مادر او ام ولد بود.[2]

علی بن عقیل در روز عاشورا 38 سال داشت.[3] بنابراین سال تولد او حدود سال 23 هجری می‌باشد.

وی روز عاشورا به وسیله‌ی لقیط بن یاسر جهنی به شهادت رسید.[4] البته برخی از سیره‌نویسان متأخر نام قاتل وی را عبداللَّه بن قطنة طائی و عامر بن نهشل تمیمی ذکر کرده‌اند.[5]

قبر وی در کربلا کنار شهدای دیگر است.[6]

اطلاعات بیشتری از زندگی وی در دست نیست و در زیارت‌نامه‌ی شهدای کربلا نیز نامی از وی برده نشده است.

[1]. ابن فندمه، ظهیرالدین علی بن زید بیهقی، لباب الانساب و الالقاب و الاعقاب، محقق، رجائی، مهدی، مقدمه، مرعشی، شهاب الدین، ص 402، قم، مکتبه آیت الله مرعشی نجفی، 1385ش؛ ابو الفرج، علی بن الحسین الأصفهانی، مقاتل الطالبیین، محقق، صقر، سید احمد، ص 98، بیروت، دار المعرفة، بی‌تا؛ مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 45، ص 33، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.

[2]. مقاتل‏الطالبیین، ص 98؛ بحار الانوار، ج 45، ص 33.

[3]. لباب الانساب و الالقاب و الاعقاب، ص 402.

[4]. همان.

[5]. حسینی حائری‏، سید عبدالمجید، ذخیرة الدارین فیما یتعلق بمصائب الحسین(ع) و اصحابه‏، ص 308، قم، زمزم هدایت‏، بی‌تا.

[6]. لباب الانساب و الالقاب و الاعقاب، ص 402.