الزامات نظری و عملی فقه سیاسی در دوران معاصر کدامند؟
پرسش
الزامات نظری و عملی فقه سیاسی در دوران معاصر کدامند؟
پاسخ اجمالی
سوالی که بیان کرده اید دارای جنبه های فراوانی است که پرداختن به آن با گستردگی که دارد در محدوده فعالیت های این سایت نیست اما به طور مختصر به برخی موارد اشاره می شود:

در فقه اسلامی ، بسیارى از مسائل سیاسى مورد بررسى قرار گرفته است و احکام اسلام درباره آنها بیان شده‏است. مجموعه این احکام، به «فقه سیاسى» مشهور است.[1] فقه سیاسى عهده دار تنظیم و هدایت روابط سیاسى مسلمانان با یکدیگر و نیز دیگر ملل و جوامع غیرمسلمان است. بنابراین فقه سیاسى دو بخش اساسى دارد:

1. اصول و قواعد مربوط به سیاست داخلى و تنظیم روابط جامعه اسلامى.

2. اصول و قواعد مربوط به سیاست خارجى و تنظیم روابط بین الملل و جهان اسلام.[2]

بنابراین؛ تمام مطالب نظری که مربوط به این دو بخش است و تطبیقات سیاسی و اجتماعی آن را     می توان جزء مباحث مطرح در فقه سیاسی دانست.

برای تحقیق بیشتر می توانید به کتاب های زیر مراجعه کنید:

1.فقه سیاسى، ابوالفضل شکورى، ویرایش دوم، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامى چاپ دوم، 1377.

2. فقه سیاسى، عباسعلى عمید زنجانی، انتشارات امیر کبیر، اول، 1383.

3. فقه سیاسى در اسلام، محمد صالح الظالمى، ترجمه رضا رجب‏زاده، پیام آزادى، 1359.

4. مبانی علم سیاست،حسین جمالی.

[1]جمالی،حسین،مبانى علم سیاست، ص 23.
[2]با استفاده از نرم افزار پرسمان.