آیا همراه داشتن وسایل غصبی - مانند انگشتر و موبایل - نماز را باطل می‌کند؟
پرسش
نماز با لباس غصبی موجب بطلان نماز می‌گردد. آیا استفاده از انگشتر و ساعت غصبی، یا همراه داشتن موبایل غصبی نیز در حال نماز، موجب باطل شدن نماز می‌شود؟
پاسخ اجمالی

بیشتر مراجع تقلید معتقدند، همراه داشتن وسایل غصبی در نماز، هرچند حرام و گناه است، ولی موجب بطلان نماز نمی‌گردد، اما برخی از فقها[1] آن‌را مبطل نماز دانسته‌اند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

در فرض مذکور ، نماز صحیح است.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

حرام است ولی باطل نمی‌کند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

مرتکب کار حرامی شده اما نمازش باطل نیست.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

بله.

[1]. آیت الله نوری همدانی.

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.