آیا قاسم بن الحسن در شب عاشورا با عبارت «أحلی من العسل» مرگ را برای خود شیرین‌تر از عسل دانست؟
پرسش
این سخن که مرگ نزد من شیرین‌تر از عسل است از کیست؟
پاسخ اجمالی

بر اساس برخی گزارش‌های تاریخی، شب عاشورا هنگامی که امام حسین(ع) حوادث فردا را برای یارانش تشریح می‌کرد، حضرت قاسم از عمویش پرسید: من نیز فردا با شما کشته خواهم شد؟! امام با شنیدن این سخن، با لحنی دلسوزانه خطاب به او فرمود: «تو چه احساسی نسبت به مرگ داری»؟! قاسم گفت: «مرگ برای من شیرین‌تر از عسل است». امام نیز این سخن برادرزاده‌اش را تأیید کرد.[1]

[1]. خصیبی، حسین بن حمدان، الهدایة الکبری، ص 204، بیروت، البلاغ، 1419ق.