اگر نوجوانی قبل از رسیدن به سن تکلیف، مرجع تقلیدش از دنیا برود، آیا پس از بلوغ، می‌تواند مقلّد همان مرجع باشد، یا باید از مرجعی دیگر تقلید کند؟
پرسش
سلام؛ من قبل از بلوغ، مرجع تقلید انتخاب کردم و قبل از این‌که به سن تکلیف برسم، ایشان وفات کردند. آیا اکنون باید از همان مرجع تقلید کنم، یا میتوانم مرجع تقلید خود را تغییر دهم؟
پاسخ اجمالی

نوجوانان می‌توانند قبل از رسیدن به سن بلوغ، مجتهدی را به عنوان مرجع تقلید انتخاب کنند و اعمال دینی خود را طبق نظر وی انجام دهند. حال اگر قبل از این‌که نوجوان به سن تکلیف برسد، مرجع تقلیدش از دنیا برود، او می‌تواند بقای بر میت داشته و از همان مرجع قبلی تقلید کند،[1] یا این‌که به مرجع تقلید دیگری که مساوی با مرجع قبلی است رجوع و از وی تقلید نماید، ولی اگر مرجع قبلی را اعلم بداند، تغییر مرجع تقلید جایز نیست.[2]

[1]. ر. ک: خامنه‌‌اى، سید على، أجوبة الاستفتاءات (فارسى)، ص 9، مسئله 42، قم، چاپ اول، 1424ق؛ تبریزى، جواد بن على، منهاج الصالحین (للتبریزی)، ج 1، ص 6، قم، مجمع الإمام المهدی(عج)، مسئله 5، چاپ اول، 1426ق؛ صافی گلپایگانی، لطف الله، جامع الاحکام، ج 1، ص 16، مسئله 28، قم، انتشارات حضرت معصومه(س)، چاپ چهارم، 1417ق؛ سیستانى، سید على، المسائل المنتخبة، ص 13، مسئله 10، قم، دفتر حضرت آیة الله سیستانى، چاپ نهم، 1422ق؛ روحانى، سید محمد، المسائل المنتخبة، ص 11، مسئله 10، کویت، شرکة مکتبة الألفین، چاپ اول، 1417ق.

[2]. ر. ک: نمایه 1898(عدول از مرجع تقلید میت).