در قنوت نماز وتر دست‌ها باید به چه حالت باشد؟
پرسش
در قنوت نماز وتر که 300 مرتبه «العفو» و 70 مرتبه «استغفار» و ... مستحب است گفته شد که برای شمارش، تسبیح را به دست راست بگیریم. لطفا بفرمایید، اولا: آیا شمارش با تسبیح با دست راست در روایت مستحب است؟ ثانیا: دست راست را -هنگام گرداندن تسبیح و شمارش- بالا بیاوریم و کنار دست چپ به همان وضعیت قنوت، یعنی روبروی صورت قرار دهیم، یا همان پایین و کنار ران قرار دهیم و دست را در حال افتاده قرار داده و بشماریم؟
پاسخ اجمالی

از برخی روایات چنین استفاده می‌شود که هنگام قنوت نماز «وتر» (رکعت آخر نماز شب)، بلند کردن دست چپ در برابر صورت و شمارش اذکار با دست راست مستحب است:

امام صادق‌(ع) فرمود: «در نماز وتر هفتاد بار استغفار کنید؛ به این ترتیب که دست چپ خود را تا برابر صورت بلند کنید، و با دست راست تعداد استغفار را بشمارید».[i]

هر چند در این روایات اشاره‌ای به پایین یا بالا گرفتن دست راست نشده، ولی با توجه به این‌که معمولا در حال قیام نماز، دست‌ها پایین قرار داشته و در قنوت این نماز فقط به بلند نمودن دست چپ تصریح شده است؛ لذا می‌توان گفت بالا گرفتن دست چپ و پایین نگه‌داشتن دست راست و شمارش اذکار با آن مستحب است.

[i]. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج 1، ص 489، ح 1406، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1413ق.