کفن باید سه تکه داشته باشد، پس چرا نوزادی که از دنیا می‌رود را تنها در یک پارچه‌ پیچیده و دفن می‌کنند؟
پرسش
سلام، چرا با آنکه کفن میت مومن باید سه پارچه باشد، اما برای نوزاد فوت شده تنها پیچیدن یک پارچه کافی است؟
پاسخ اجمالی

فرد مسلمان، چه بزرگسال باشد چه نوزاد (و حتی جنین سقط‌ شده‌ای که چهار ماه در شکم مادرش بوده)، در احکام مربوط به اموات، مانند: وجوب غسل، کفن و دفن کردن، تفاوتی ندارند؛ جز در نماز میت که بر طفلی که هنوز شش سال قمری‌اش کامل نشده واجب نیست.[1]

گفتنی است جنینی که قبل از چهارماهگی یا پیش از کامل شدن خلقت بدن (بر اساس برخی نظریات) از دنیا برود، غسل دادن و کفن‌کردن او به نحوی که مشتمل بر سه قطعه: لنگ، پیراهن و سرتاسری باشد، واجب نیست و تنها باید او را در پارچه‌ای پیچیده و دفن کرد.[2]

در واقع چنین موجودی هنوز روح در جسمش پدیدار نگشته تا به او انسان گفته شده  و احکام کامل دفن و کفن را برای او اجرا نمود.

[1]. ر. ک: نمایه 36228 (خواندن نماز میت بر کودک) و نمایه 38082 (آداب و احکام قبل و بعد از مردن).

[2]. ر. ک: امام خمینی، توضیح المسائل(محشّی)، گردآورنده، بنی‌هاشمی خمینی، سیدمحمدحسین، ج1، ص316-341، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.