آیه مودّت کدام آیه و در کدام سوره آمده است؟
پرسش
آیه مودت در کدام سوره آمده است؟
پاسخ اجمالی

آیه 23 سوره شوری معروف به «آیه مودّت» است زیرا در بخشی از آن، مزد رسالت پیامبر اسلام(ص)، مودت و محبّت نسبت به اهل‌بیت(ع) آن‌حضرت اعلام شده است:

«... قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى...»؛

عالمان شیعه و البته برخی از عالمان اهل ‌سنت با ‌استناد به روایاتی معتقدند که منظور از نزدیکان(القربی) در این آیه، اهل‌بیت پیامبر(ص)، یعنی حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س) و یازده امام از نسل آنها هستند.[1]

[1]. شیخ طوسی، محمد بن حسن، التبیان فی تفسیر القرآن، مقدمه، تهرانی، شیخ آقابزرگ، محقق، قصیر عاملی، احمد، ج 9، ص 43، بیروت، دار احیاء التراث العربی، بی‌تا؛ حسکانی، عبید الله بن احمد، شواهد التنزیل لقواعد التفضیل، تحقیق، محمودی‏، محمد باقر، ج 2، ص 189، تهران، سازمان چاپ وانتشارات وزارت ارشاد اسلامی، چاپ اول، 1411ق.