اگر روی پوست بدن نقاط قهوه ای رنگی باشد آیا می توان با رضایت همسر، آن را با جرّاحی به وسیله لیزر از بین برد؟
پرسش
واقعاً پوست بدی دارم. در واقع روی پوستم نقاط قهوه ای رنگی است که سعی کردم با استفاده از خیلی چیزها آنها را از بین ببرم، اما اکنون مجالی فراهم شده که بتوان آنها را با عمل لیزر از بین برد؛ هر چند آنها گران هستند، اما می توانم از عهده آن برآیم. ولی سؤال اینجاست که آیا می توانم با رضایت همسرم این کار را انجام دهم؟
پاسخ اجمالی

نظرات برخی از مراجع تقلید درباره جرّاحی نقاط قهوه ای رنگ در پوست بدن به وسیله لیزر، چنین است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر مستلزم لمس و نگاه حرام نباشد و ضرر معتنابه هم نداشته باشد، مانعى ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر در حرج (سختی زیاد) باشید اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتى که آمیخته با حرام یا ضرر مهمّ دیگرى نباشد ذاتاً اشکالى ندارد، ولى چنانچه مستلزم حرامى باشد (مانند لمس و نظر حرام) تنها در صورت ضرورت جایز است.