آیا برگزاری جلسات مذهبی مختلط در دانشگاه ها جایز است؟
پرسش
سلام، خسته نباشید. من از دانشجویان رشته ی فیزیک یکی از دانشگاههای سراسری تهران هستم که به خاطر کمبود جو و فضای مذهبی در دانشکده مان و پیشرفت سطح اطلاعات قرآنی اقدام به تاسیس یک حلقه ی قرآنی کردیم، به این شکل که ابتدای ترم یک سوره را انتخاب می کنیم و بچه ها هر جلسه بخشی از آن سوره را مطالعه می کنند و راجع به آن فکر می کنند و تفسیر المیزان یا نمونه یا تسنیم یا ... که دسترسی داشته باشند می خوانند و بعد در جلسه چیزهایی که فکر می کنند یا خوانده اند را می پرسند و مطرح می کنند. دو جلسه در میان هم قرار است استادی از مدرسه قرآن و عترت تشریف بیاوردند و به سوالاتی که بی جواب مانده جواب دهند. در برنامه دعوت از یکی از اساتید تاریخ قرآن برای تعریف کردن داستان بعضی قسمتهای تاریخی قرآن گنجانده شده، تنها مسئله این است که جلسه برای خانمها و آقایان با هم است و هرچند جو جلسه سنگین است و بچه ها از مذهبیون دانشکده اند، اما همه ما نگرانیم که آیا این جلسه مختلط مورد رضای خداوند تعالی هست یا خیر؟ مشکلمان این است که اگر جلسه را جدا کنیم با توجه به این که کلا 18-17 نفریم و آدمهای دغدغه مندما هم کم اند احتمالا جلسه منحل خواهد شد، خواهش می کنم ما را راهنمایی فرمایید که چه کنیم؟ در پناه حق.
پاسخ اجمالی

کاربر محترم؛

جلسات مختلطی که در آن احکام و قوانین اسلام؛ از قبیل حجاب، عفت و... رعایت شود، هیچ ایرادی ندارد؛ چرا که مواردی مانند حج و طواف و... نیز به صورت مختلط انجام می شود. آنچه که در این گونه جلسات رعایت آن ضروری است، مراعات تقوا است.