شخصی تاکنون هیچ غسل واجبی انجام نداده و بچه دار شده است، حکم بچه به دنیا آمده چیست؟
پرسش
من یک دوست دارم که تاکنون هیچ غسل واجبی انجام نداده و بچه دار شده است، حکم بچه به دنیا آمده چیست؟ در ضمن؛ اصلاً نمی دانسته که باید غسل حیض یا جنابت انجام دهد.
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

بچه حلال زاده است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

نمازهایى را که بعد از جنابت خوانده اید باید قضا کنید، مگر آنچه که بعد از انجام یک غسل مشروعى بوده است، چه غسل واجب باشد چه مستحب؛ مانند غسل جمعه و اگر عدد نمازهایى را که باید قضا کنید ندانید کافى است مقدارى را که یقین دارید باطل بوده است قضا کنید، و روزه ها را در فرض جهل لازم نیست قضا کنید، اگر در جهل معذور بوده اید، در غیر این صورت قضا لازم است و فرزند حلال زاده است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

بچه؛ مشکلی ندارد، ولی اگر کسی نمی دانسته غسل بر او واجب شده باید نمازهایی که از زمان وجوب غسل تا انجام اوّلین غسل واجب و یا اوّلین غسل مستحبّی که با دلیل معتبر ثابت شده انجام داده، را قضا کند. ولی کفاره ندارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1. ترک غسل واجب از سوی پدر یا مادر اثری در کودک آنها ندارد.

2. باید برای نماز و سایر افعال مشروط به طهارت از حدث، غسل واجب را انجام دهد.

3. نماز ها و اعمالی که بدون غسل انجام داده و غسل شرط صحت آنها بوده است، و آن اعمال مانند نماز قابل قضا هستند، باید قضا شوند، هر چند در صورت جهل قصوری نسبت به وجوب غسل، عمل حرامی از او سر نزده باشد، یعنی در ترک غسل معذور باشد. ر.ک: کد1163 (سایت استفتائات) .