آیا صیغه دختر بچه به قصد محرمیت با مادر وی صحیح است؟
پرسش
با سلام و تشکر، این مواردی که برای محرمیت، یک مرد را با دختر بچه خانواده ای دیگر صیغه محرمیت می خوانند، تا آن مرد با مادر دختر بچه محرم شود، آیا این درست است یا خیر؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

ازدواج موقت با رعایت شرایط آن مانعى ندارد از جمله شرایط این است که اگر دختر باکره است بنابر احتیاط واجب باید از ولىّ (پدر یا جدّ پدرى) وى اذن گرفته شود.‏

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

مانعی ندارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر با اجازه ی پدر یا ولیّ شرعی آن دختر بچه، این عقد موقت خوانده شود، ایرادی نداشته و باعث ایجاد محرمیت می شود. البته باید در این کار شرایط شرعی مراعات شود و مفسده ای هم نداشته باشد.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.