آیا شعار مرگ بر آمریکا، باعث هتک حرمت و ناراحتی حداقّل تعدادی مردم مسلمان و با ایمان در این کشور نمی شود؟
پرسش
همان طور که می دانید شعار مرگ بر آمریکا در مراسم برائت از مشرکین و راهپیمائی ها و در تکبیر گفتن ها مرسوم است. اما می دانیم که آمریکا یک کشور 400 میلیونی با مردمی بعضاً مسلمان، مسیحی، مؤمن و دوست دار کشور خود است که وقتی این شعار را می شنوند قطعاً ناراحت می شوند؛ چون به کشور خود عشق می ورزند. آیا دادن شعار مذکور باعث هتک حرمت و ناراحتی حداقّل تعدادی مسلمان و با ایمان در این کشور نمی شود. احتمالا جواب شما این است که هدف و منظور سردمداران و مسئولین این کشور است که از صهیونیست ها و خوی استکباری حمایت می کنند. بدین ترتیب نمی توان به خاطر تعدادی، افراد بی گناه و بی آزار را نفرین کرد و ناراحت کرد آیا بهتر نیست به جای این شعار، شعار مرگ بر استکبار و مرگ بر صهیونیسم جایگزین شود. اگر جواب شما مثبت است پس پاسخ گوی نفرین های نابه جا که تابه حال گفته شده چه می شود. و آیا مردم ایران مشمول آن روایت می شوند که اگر نفرین نابه جایی گفته شود آن نفرین بالا می رود چون مستحق فرود را نمی بیند بر سر خود گوینده نفرین فرود می آید یا خیر. از طرفی ما در تعالیم دینی می خوانیم که اکثر گروندگان به دین اسلام به خاطر خلق و خوی پیامبر جذب اسلام شدند! آیا بهتر نیست برای صدور انقلاب از سیره نبوی استفاده شود؟ متشکرم
پاسخ اجمالی

اولاً: مرگ بر آمریکا یک شعار سیاسی رایج در میان برخی احزاب، گروه های سیاسی- مذهبی و برخی کشورهای دنیا است و مختص ایران نبوده و نیست. امروزه در سراسر دنیا بر علیه سیاست های استکباری آمریکا راهپیمایی ها، تجمعات و... برگزار می شود که در آنها شعار مرگ بر آمریکا سر داده می شود، و این گونه اعتراض خود را به گوش مردم دنیا می رسانند. ثانیاً: مسئولان بلند پایه ایران نیز بارها اعلام نمودند که در این شعارها مردم آمریکا مورد نظر نیستند، بلکه مخاطب مسئولان سیاست های خارجی آمریکا هستند که در طول چند دهه با دخالت های مستقیم و ضربات جبران ناپذیر به ملت ایران، دشمنی خود را با این مردم به اثبات رساندند.

ثالثاً: درست است که پیامبر اسلام (ص) با اخلاق و کنش خود قلوب بسیاری از مردم دنیا را به دین اسلام جلب کرد، اما همین پیامبر رحمت، در مقابل سران استکبار زمانش از خود نرمش نشان نداد. رابعاً: به جرئت می توان گفت بسیاری از مردم آمریکا نیز در این سیاست های تجاوزکارانه حاکمان آمریکا با آنان هم رأی و نظر نیستند، نمونه آن اعتراضات خود مردم آمریکا به این نوع سیاست ها است.

پاسخ تفصیلی

پاسخ به این پرسش در گرو تبین نکاتی است:

1. مرگ بر آمریکا یک شعار سیاسی رایج در میان برخی احزاب، گروه های سیاسی- مذهبی و برخی کشورهای دنیا است و مختص ایران نبوده، بلکه در بسیاری نقاط دیگر دنیا نیز دیده می شود.

2. این شعار از زمانی شروع شد که آمریکا پس از سقوط رژیم پهلوی، نه تنها از حمایت وی دست برنداشت و حق ملت ایران را در استقلال، تعیین سرنوشت خویش، و... به رسمیت نشناخت، بلکه پس از پیروزی ملت ایران بر آن رژیم، همچنان به مخالفت های خویش با این مردم ادامه داد. بلوکه کردن اموال ایران، پناه دادن به محمدرضا پهلوی، تحریک گروه های ضد انقلاب و ایجاد غائله در مناطق مخلتف کشور و ... گوشه هایی از دشمنی آمریکا با ملت ایران بود.

3. معمولاً کشورهایی که در آنها اتفاقات و حوادث سیاسی رخ می دهد، حاکمان آنها دست نشانده های قدرت های استعمارگر و یا تحت سلطه این گونه قدرت ها هستند. بدیهی است که دست نشاندگان آنها منافع اربابان خویش را تأمین می کنند و آنها نیز سرمایه های این ممالک را به یغما می برند و سعی در فقیر نگه داشتن آنان دارند. لذا این انقلاب ها برای نابودی این نوع سیاست ها است و شعارهای آنان نیز مرگ و نابودی سران کشورهای استعماری است. این شعارها تازمانی که سیاست های استکباری وجود دارد، ادامه خواهد داشت.

4. فراتر از شعار، امروزه در سراسر دنیا بر علیه سیاست های استکباری آمریکا راهپیمایی ها تجمعات و... برگزار می شود که در آنها علاوه بر شعار حتی پرچم آمریکا و رئیس جمهور آن را به آتش می کشند و این گونه اعتراض خود را به گوش مردم دنیا می رسانند. بدیهی است که در این نوع اعتراضات شخصیت و مقدسات مردم آمریکا مورد نظر نیست.

5. مسئولان بلند پایه ایران نیز بارها اعلام نمودند که در این شعارها مردم آمریکا مورد نظر نیستند، بلکه مخاطب مسئولان سیاست های خارجی آمریکا هستند که در طول چند دهه با دخالت های مستقیم و ضربات جبران ناپذیر به ملت ایران، دشمنی خود را با این مردم به اثبات رساندند. از کودتای 28 مرداد سال 1332 هـ ش تا به امروز؛ از بلوکه کردن اموال مردم ایران گرفته تا حمایت از تجاوز صدام و تحریم ملت ایران و ممانعت از دست یابی ایران به تکنولوژیی هسته ای و ... .

6. به جرئت می توان گفت بسیاری از مردم آمریکا نیز در این سیاست های تجاوزکارانه حاکمان آمریکا با آنان هم رأی و نظر نیستند، نمونه آن اعتراضات خود مردم آمریکا به این نوع سیاست ها است. همان مردمی که از این شعارها ناراحت می شوند، اگر دارای وجدان اخلاقی باشند –که هستند- از سیاست های غلط حاکمان خود نیز ناراحت هستند و از تجاوزات آنها و به خاک و خون کشیدن مردم بی دفاع در دورترین نقاط عالم از سوی رهبران خود نارحت می شوند. از این که حاکمان آنها از کشتار صهیونیست ها در فلسطین حمایت می کنند. این شعارها رساندن فریاد دادخواهی مردمی ستم دیده به گوش دنیا است که در مراسمی؛ نظیر برائت از مشرکان، راهپیایی ها و... سر داده می شود.

7. درست است که پیامبر اسلام (ص) با اخلاق و کنش خود قلوب بسیاری از مردم دنیا را به دین اسلام جلب کرد: "فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِک‏..". [1] اما همین پیامبر رحمت در مقابل سران استکبار زمانش از خود نرمش نشان نداد: "مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُم‏..."؛ [2] محمد پیامبر خدا، و کسانى که با او هستند بر کافران سختگیرند و با یکدیگر مهربان.

8. شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل ملت ایران آن قدر مستحق دارد که جایی برای بازگشت نداشته باشد.

9. بنابراین کسانی که خود را حاکم مطلق دنیا می دانند و به خود اجازه می دهند در هر کشوری پایگاه نظامی داشته باشند و نیرو پیاده کنند، و در تمام مناطق دنیا هر جا ظلم و ستمی می شود رد پای آنان وجود دارد و ... و هیچ گاه و هیچ جا حمایت از ملت مظلومی در کارنامه آنها یافت نمی شود، طبیعی است که فریاد ملت های مظلوم مرگ و نابودی این نوع حکومت ها است!

10. از مجموع این مطالب، روشن شد که منظور از شعار مرگ بر آمریکا، کشور و مردم آمریکا نیستند، و دلیل آن هم این است که بعد از انقلاب نیز ارتباط فرهنگی و ... میان مردم ایران و آمریکا برقرار است.

نمایه مرتبط:

آمریکا و انگلیس و برائت از مشرکین، 6861 (سایت: 7510) .

[1] . آل عمران، 159.

[2] . فتح، 29.