آیا برای یک فرد مسلمان جایز خواهد بود تا به عنوان یک موزه دار، در موزه نگهبان اشیائی باشد که آنها مدارک و شواهدی از بت پرستی هستند؟
پرسش
آیا برای یک فرد مسلمان آیا جایز خواهد بود تا به عنوان یک موزه دار در موزه نگهبان اشیائی باشد که آنها مدارک و شواهدی از بت پرستی هستند؟
پاسخ اجمالی

امروزه و در دنیای کنونی موزه ها و آثاری که در آنها به نمایش گذاشته می شود، معمولاً برای تبلیغ و ترویج بت پرستی نیست، بلکه برای نمایش و تماشای آثاری است که جنبه تاریخی و درس و عبرت آموزی دارد، که قرآن کریم ما را برای دیدن آن تشویق نموده است، چنان که می فرماید: «قُلْ سیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا کَیْفَ کانَ عاقِبَةُ الَّذینَ مِنْ قَبْلُ کانَ أَکْثَرُهُمْ مُشْرِکینَ»،[1] «بگو: در زمین سیر کنید و بنگرید عاقبت کسانى که قبل از شما بودند چگونه بود؟ بیشتر آنها مشرک بودند!».

آنچه را که قرآن در باره مسافرت و دیدن آثار گذشتگان سفارش کرده، در همین موزه ها نگهداری می شود، بر این اساس با توجه به این که چنین کاری، تبلیغ و ترویج برای بت پرستی و کفر نیست، ظاهراً اشکالی ندارد.

[1]. روم، 42.