آیا لباس نجس با ماشین خشک‌شویی پاک می‌شود؟
پرسش
آیا لباس نجس با خشک‌شویی پاک می‌شود؟
پاسخ اجمالی

از نظر اسلام لباس نجس بعد از بر طرف شدن عین نجاست از آن، فقط با آب مطلق(آبی که مضاف نباشد) پاک می‌گردد. در توضیح المسائل آمده است: "آب با چهار شرط، چیز نجس را پاک می‌کند:

  1. مطلق باشد، پس آب مضاف؛ مانند گلاب و عرقِ بیدمشک، چیز نجس را پاک نمی‌کند.
  2. پاک باشد.
  3. وقتى چیز نجس را می‌شویند، آب مضاف نشود و بو یا رنگ یا مزه نجاست هم نگیرد.
  4. بعد از آب کشیدن چیز نجس، عین نجاست در آن نباشد".[1]

به یقین اگر بعد از بر طرف شدن عین نجاست، آب کُر به همه جای لباس نجس برسد، و در اثر چرخیدن خشک‌کن، غساله‌ی آن خارج شود، لباس پاک می‌گردد.[2]

بنابر این، پاک شدن لباس نجس با خشک‌شویی بستگی دارد به این‌که از چه مایعی به عنوان شوینده استفاده می‌شود. اگر مایع شوینده آن آب با شرایط مذکور باشد، لباس نجسی که با خشک‌شویی شسته شده پاک می‌شود.[3]

[1] . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص99، مسئله 149.

[2] . همان، ص 52، مسئله 54.

[3] . برای اطلاع بیشتر، ر، ک: سؤال 807، نمایه: شستشوی لباس نجس با لباسشویی.