کد سایت fa16309 کد بایگانی 16598 نمایه علت بیان نکردن فضایل ام کلثوم از رسانه ها
طبقه بندی موضوعی بزرگان|اهل بیت و یاران
گروه بندی اصطلاحات شخصیت‌ها
خلاصه پرسش
چرا فرزند چهارم امام علی و حضرت زهرا فراموش شده است و کسی از رشادت های ایشان در روز عاشورا و پس از آن سخنی به میان نمی آورد؟
پرسش
با سلام، چرا فرزند چهارم امام علی و حضرت زهرا فراموش شده است و هیچ وقت حتی از صدا و سیما روز تولد و وفات ایشان اعلام نمی شود و کسی از رشادتهای ایشان در روز عاشورا و پس از آن سخنی به میان نمی آورد، اگر حضرت زینب تازیانه خورد ایشان نیز متحمل تمام این دردها شدند، اگر حضرت زینب داغ دیدند ایشان نیز از این قاعده مستثنا نبودند. لطف کنید نگویید من اشتباه می کنم که این گفته من کاملا صحیح و منطقی است.
پاسخ اجمالی

1. اعلام روز تولد و یا وفات شخصیت های بزرگ جنبه نمادین داشته، و این به معنای بی اعتنایی نسبت به دیگر بزرگان و زحمات آنها نیست.

2. حضرت زینب دارای شخصیت ممتاز و منحصر به فردی بوده که خطبه هایش پس از قیام عاشورا در جریان اسارت گویای آن است. بدیهی است که وقتی نهضت کربلا و حوادث پس از آن را مطالعه می کنیم، می بینیم که حضرت زینب به عنوان بزرگ ترین شخصیت زن این قیام بزرگ و تاریخی مطرح است و نقش بسزایی در تبیین قیام عاشورا و رسوا نمودن مسببان و دست اندرکاران این جنایت بزرگ دارد. لذا این تلاش ها و زحمات به طور طبیعی اقتضای مطرح شدن بیشتر را دارد، ضمن این که احترام به حضرت زینب نمادی از تجلیل نسبت به دیگر بانوان فداکاری است که به گونه ای در نبرد عاشورا نقش داشته اند.

3. البته به غیر از ام کلثوم افراد دیگری؛ مانند حضرت سکینه، فاطمه بنت الحسین و... نیز همین وضعیت را دارند که اگر بخواهند به مناسبت های مختلف برای این افراد ایام تولد، وفات و مراسم تجلیل و سوگواری برقرار کنند، باید تمام روزهای هفته به همین مناسبت ها اختصاص یابد!

4. گفتنی است که مسائل این چنینی به سیاست های صدا و سیما و برنامه های فرهنگی آن سازمان بستگی دارد که ما در جریان سیاست های آن نیستیم.

این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.