چند سوره قرآن به نام حیوانات است؟
پرسش
چند تا از سوره های قرآن به نام حیوانات است؟
پاسخ اجمالی

پنج سوره در قرآن است که هر کدام به نام حیوانی نام گذاری شده است.

1. سوره ی بقره (گاو ماده)؛ 2. سوره ی نحل ( زنبور عسل)؛ 3. سوره ی نمل ( مورچه)؛ 4. سوره ی عنکبوت؛ 5. سوره ی فیل؛[1]

در باره ی فضیلت این سوره ها گفته شده است:

1. سوره ی بقره: از رسول خدا (ص) سؤال شد کدام یک از سوره ها و آیات قرآن فضیلت بیشتری دارد؟ فرمودند: سوره ی بقره و آیه ی آیة الکرسی.[2]

2. سوره ی نحل: پیامبر (ص) فرمودند: هر کس سوره ی نحل را تلاوت کند خداوند از نعمت های دنیایی که به او داده در قیامت حساب نمی کشد.[3]

3. سوره ی عنکبوت: پیامبر (ص) فرمودند: هر کس سوره ی عنکبوت را تلاوت کند خداوند به عدد هر یک از مؤمنین و منافقین ده حسنه در نامه ی عملش ثبت فرماید.[4]

4. سوره ی نمل: امام صادق (ع) فرمودند: هر کس سوره های شوری و نمل و قصص را در شب جمعه بخواند از اولیاء الله خواهد بود.[5]

5. سوره ی فیل: امام صادق (ع) فرمودند: هر کس سوره فیل را در نمازهای واجب خود بخواند روز قیامت کوه و دشت و ریگ بیابان ها گواهی دهند که او از نمازگذاران بوده است.[6]

سوره ی فیل و ایلاف یک سوره محسوب می شوند، بنابراین اگر بخواهیم سوره ی فیل را بعد از سوره ی حمد در نماز بخوانیم باید بعد از سوره ی فیل، ایلاف را نیز بخوانیم.[7]

به این نکته نیز باید توجه داشت که همه ی این فضیلت ها و سایر فضایلی که برای آیات و سور دیگر بیان شده در صورتی است که قرائت همراه با تدبر و اندیشه در آیات این سوره ها باشد تا در پرتو آن روح و جان سیراب گردد.[8]

[1] میرزا باقر، حسینی، آشنایی و انس با قرآن، انتشارات حرم، ص 43.

[2] همان، ص 232.

[3] همان، ص 237.

[4] همان، ص 241.

[5] عزیزی، عباس، فضائل و آثار قرائت سوره ها، انتشارات ارم، ص 47.

[6] همان، ص 114.

[7] تحریرالوسیلة، ج 10، القول فی القراءة والذکر، مسأله 6.

[8] تفسیر نمونه، ج 5، ص 144.