آیا لاک زدن ناخن جزو آرایش و زینت زن حساب می شود؟
پرسش
سلام، آیا لاک زدن ناخن جزو آرایش و زینت زن حساب شده و باید آن را از نظر نامحرم حفظ کرد یا خیر؟
پاسخ اجمالی

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در هر صورت اگر عرفاً زینت محسوب شود، باید از نامحرم پوشانده شود؛ و تشخیص موضوع{و تشخیص این که زینت است یا نه؟} بر عهده شخص مکلف است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه به صورت غلیظ بوده و مورد توجه نامحرم گردد جایز نیست و آرایش گردى صورت و دستها تا مچ در صورتى که بسیار خفیف باشد و منشأ مفسده اى نگردد اشکالى ندارد، ولى از آرایشهاى تند یا مفسده انگیز باید پرهیز کرد.

حضرت آیات عظام سیستانی و صافی گلپایگانی (مد ظلهما العالی):

بله، باید از نامحرم بپوشاند.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

1. زینت باید از دید نامحرم حفظ شود.

2. تشخیص مصداق زینت تابع عرف و دیدگاه عمومی عقلا است.

3. به نظر می رسد لاک زدن ناخن در عرف ما یک زینت است و حفظ آن از نامحرم واجب است یا لااقل احتیاط واجب است.   لینک به سایت استفتائات

[1] . استفتا از سایت دفاتر مراجع تقلید (مد ظلهم العالی) ، توسط سایت اسلام کوییست.