آیا سلام گفتن در روز عاشورا مکروه است؟ آیا گفتن اعظم الله اجورنا و اجورکم مستحب است؟
پرسش
آیا سلام گفتن در روز عاشورا مکروه است؟ آیا گفتن اعظم الله اجورنا و اجورکم مستحب است؟
پاسخ اجمالی

1. سلام کردن از مستحبات مورد سفارش است، [1] و از این جهت در روز عاشورا کراهت ندارد، اما بنا بر نظر برخی از مراجع، اگر عرفاً ترک اعمالی از قبیل مصافحه، یک نوع ابراز عزاداری و اعلام حزن باشد، ترک کردن آن بهتر است. [2]

2. در روایتی از امام باقر(ع) پرسیده شد که در روز عاشورا چگونه به همدیگر تسلیت بگوییم؟ حضرت فرمودند: بگوئید: "أعظَمَ اللهُ اجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ، وَ جَعَلَنا و ایّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ(ع)"؛ [3] خداوند اجر ما را به سبب مصیبتی که از حسین به ما رسیده بزرگ گرداند و ما و شما را از کسانی قرار دهد که در کنار ولی دم او، امام مهدی از خاندان محمد(ع)، به خونخواهی او برمی خیزند.

این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.

[2] . تبریزی، جواد، استفتائات جدید، ج 1،ص 454، بی نا، قم، چاپ اول، بی تا.

[3] . طوسی، محمد بن الحسن، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ص 772، فقه الشیعه، بیروت، چاپ اول،1411ق.