آیا اگر باغ انگور را با محصولش اجاره دهیم، پرداخت زکات آن بر مالک باغ لازم است یا به عهده اجاره کننده است؟
پرسش
ما باغ انگور داریم که هر سال آن را تبدیل به کشمش می کردیم و زکات آن را می دادیم، اما این بار باغ را بدون آنکه انگور را بچینیم اجاره دادیم، آیا باز زکات لازم است یا به عهده اجاره کننده است؟
پاسخ اجمالی

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال لازم نیست.

آیات عظام سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی):

اگر بعد از ظهور میوه باشد زکات بر شما واجب است، یعنی باید تخمین بزنید که کشمش آن چه اندازه می شده است و طبق آن زکات بدهید.

[1]. استفتا از دفاتر مراجع معظم تقلید (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوییست.