اگر خمس غذایی که در میهمانی خورده شده، پرداخت شود؛ اثر وضعی آن برداشته می شود یا نه؟
پرسش
اگر خمس غذایی که درمیهمانی خورده شده، پرداخت شود؛ اثر وضعی آن برداشته می شود یا نه؟ حتی اگر خانمی که باردار است از آن غذا استفاده کرده باشد؟
پاسخ اجمالی

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

تا یقین به وجود خمس در عین اموال مورد ابتلا نداشته باشید استفاده شما مانعى‌ندارد و چیزى به عهده شما نمى باشد. در هر حال در فرض سؤال اثرات آن ان شاء الله از بین می رود.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. استفتا از سایت دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوییست.