من به عمره مشرف شدم، درحالی که قبل از آن خود ارضایی می کردم و نمی دانستم حرام است و قبل از رفتن هم غسلی انجام نداده بودم. تکلیف من چیست؟
پرسش
من حدود 6 سال پیش به حج عمره مشرف شدم. درحالی که از قبل خود ارضایی می کردم و نمی دانستم که این کار خود ارضایی نام دارد و حرام است و یادم نمی آید که قبل از رفتن غسلی انجام داده بودم یا نه. تکلیف من چیست؟
پاسخ اجمالی

اگر خود ارضایی منجر به جنابت داشته اید، در صورتی که در طول این چند سال هیچ نوع غسلی [1] انجام نداده اید و طواف و نماز طواف عمره را بدون غسل به جا آوردید، باید در اسرع وقت مجدداً طواف و نماز آن را به جا آورید یا کسی را در این خصوص نایب قرار دهید. و بقیه اعمال عمره نیاز به انجام مجدد ندارد. با این حال بعضی از فقها در فرض سؤال، این عمره را صحیح می دانند. [2]

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [3]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

خداوند توبه پذیر است و عمره شما باطل نیست اما در صورتی که طواف و نماز طواف عمره را بدون غسل انجام داده اید باید مجددا طواف و نماز طواف انجام شود و بقیه اعمال نیاز به انجام مجدد ندارد و در صورتی که خودتان نمی توانید طواف و نماز طواف را انجام دهید از کسانی که به مکه می‌روند شخصی را از طرف خودتان نایب کنید که به نیابت شما انجام دهد و تا زمانى که انجام نشده از ازدواج کردن پرهیز نمایید.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

حج شما محکوم به صحت است و تکلیفی ندارید.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه در این مدت و قبل از حج، هرگونه غسلی (مانند غسل جمعه یا احرام) کرده باشید کفایت می کند و عمره شما صحیح است.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

1. اگر خود ارضایی منجر به ارگاسم و خروج منی شود، غسل واجب است.

2. اگر پس از جنابت، شخص غسل جنابت انجام دهد، حدث او زایل می شود هر چند علم به جنابت نداشته باشد و غسل را از روی رجا یا احتیاط انجام دهد.

3. اگر شخص غسل واجب یا مستحبی؛ مثل غسل مس میت، یا حیض، یا جمعه یا احرام انجام دهد، مجزی از غسل جنابت است.

4. اگر شما خود ارضایی منتهی به جنابت داشته اید و بعد از آن تا هنگام طواف یا نماز طواف، غسل جنابت یا هر غسل واجب یا مستحبی انجام نداده اید، هنوز از احرام خارج نشده اید و باید در اسرع وقت کسی که از شما در آن بخش اعمال نیابت کند بیابید و وی را نایب قرار دهید. و در هر حال از رحمت الهی مأیوس نباشید.  لینک به سایت استفتائات

[1] . نظر فقها در باره کفایت غسل  های دیگر به جای غسل جنابت مختلف است. اکثر فقها فقط انجام غسل واجب را به جای جنابت کافی می دانند، اما بعضی از ایشان حتی غسل مستحبی را هم کافی می شمارند. جهت آگاهی بیشتر در این موضوع می توانید به نمایه 3909 در همین سایت مراجعه فرمایید.

[2] . آیت الله سیستانی.

[3] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.