مدتها پیش تصادف کوچکی کردم و فرد کناری من به ماشین دیگر نگاه کرد و گفت چیزی نشده است. من بعدا به این حرف شک کردم، حالا من چه کار کنم؟
پرسش
مدتها پیش کنار ماشین من به ماشین دیگری برخورد کرد و جلوتر نگه داشتم فرد کنار دستی من پیاده شد و به ماشین دیگر نگاه کرد و گفت که چیزی نشده است من بعدا به این حرف شک کرده ام که شاید برای آن ماشین اتفاقی افتاده باشد هم اکنون نیز به آن فرد (صاحب ماشین ) دیگر دسترسی ندارم که مطمئن شوم حال من باید چه کار کنم؟
پاسخ اجمالی

اگر از گفته او احتمال خلافی نمی‌دهید وظیفه‌ای ندارید. در هر حال، می‌توانید جهت آرامش و اطمینان قلبی رد مظالم دهید، که جهت آگاهی بیشتر در این زمینه به نمایه: 2133 (رد مظالم) در همین سایت مراجعه نمایید.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

تکلیفی ندارید.

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر یقین به خسارت ندارید، چیزى به عهده شما نمى‌باشد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چنانچه ندانید خسارتی وارد شده تکلیفی ندارید.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اگر از گفته او احتمال خلافی نمی دهید وظیفه ای ندارید و در هر حال می توانید رد مظالم بدهید. منظور از رد مظالم، حقوق النّاس قطعى یا احتمالى است که صاحب آن دقیقاً شناخته شده نیست، که با اجازۀ حاکم شرع صرف نیازمندان مى گردد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

در صورتیکه یقین به ایجاد خسارت ندارید ضمانی به عهده شما نیست هر چند می توانید مبلغی را از طرف صاحبش به فقیر بدهید.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

مبلغی معادل خسارت محتمل از طرف صاحب ماشین صدقه دهید. لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.