کسی که در یکی از شب‌های ماه مبارک رمضان جنب شد، و نتوانست غسل کند و امکان تیمم هم برای او وجود نداشت، آیا روزه‌اش صحیح است؟
پرسش
بنده در یکی از شب‌های رمضان جنب شدم....ولی نتوانستم غسل کنم و امکان تیمم هم برایم وجود نداشت؛ چون نمی‌دانستم چه خاکی مناسب تیمم است. من صبح همان روز به نیّت روزه از خواب بیدار شده و در اولین فرصت غسل کردم. آیا روزه‌ام صحیح است؟
پاسخ اجمالی

١. با هر خاک یا سنگ تمییز و پاکی می‌توان تیمم کرد.

٢. روزۀ آن روز را قضا کنید ولی کفّاره ندارد. اما برخی از مراجع تقلید؛ بنا بر احتیاط، کفّاره را هم واجب می‌دانند.[1]

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این پرسش، چنین است:[2]

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

آن روز را قضا کنید ولی کفاره ندارد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

باید قضای آن روز را بگیرید و بنا بر احتیاط واجب کفاره هم دارد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر جزو فاقد الطهورین باشد (آب یا خاک در دسترس او نباشد) روزه صحیح است.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

١. با هر خاک یا سنگ تمییزی می‌توان تیمم کرد.

٢. روزه‌ی شما صحیح است، ولی احتیاط آن است که آن را قضا نمایید.

لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله نوری همدانی.

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.