اینجانب قبلا کارمند دولت بودم و به علت بیماری بازنشست شدم اما هم اکنون پس از 4 سال حالم خوب شده آیا این حقوقی که بنده می گیرم حلال است؟
پرسش
اینجانب قبلاً کارمند دولت بودم و ناراحتی اعصاب گرفتم و پس از مراجعه به بیمارستان سازمانی که در آن خدمت می‌کردم و پس از رأی نهایی مرا بازنشسته نمودند و هم‌اکنون پس از 4 سال حالم خوب شده است. آیا این حقوقی که بنده می‌گیرم حلال است و از لحاظ شرعی مشکل ندارد؟ من باید حالا چکار کنم؟
پاسخ اجمالی

به طور کلی، این امور بسته به قانون باز نشستگی دارد؛ به این معنا که اگر دریافت حقوق و دستمزد شما، از نظر اداره‌ی مربوطه خلاف مقرّرات نباشد، به لحاظ شرعی اشکالی ندارد.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

حلال است.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه برخلاف قوانین حکومت اسلامی و مقررات مربوطه نباشد اشکالی ندارد و در این زمینه از مسئولین مربوطه سؤال نمایید.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

امر مذکور در سؤال بستگی به قوانین و مقررات اداره مذکور دارد و چنانچه مطابق آن ها باشد مانعی ندارد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

در صورتیکه تخلف از قوانین نباشد مانعی ندارد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر بازنشستگی دایم و غیر مشروط باشد، حقوقی که دریافت می کنید، حلال است. ولی اگر این بازنشستگی مشروط به عدم بهبودی شما بوده است، باید سازمان مزبور را مطلع کنید و براساس نظر مسؤلان آنجا عمل کنید.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.