آیا توبه کسی که لواط انجام داده پذیرفته می شود؟
پرسش
اگر کسی که لواط انجام داده از کار خود پشیمان شود و بخواهد توبه کند، آیا توبه او پذیرفته می شود؟
پاسخ اجمالی

از نظر اسلام لواط عمل بسیار پست و شنیع و از جمله گناهان کبیره است که مجازات و حدود سنگینی از جمله قتل و اعدام برای آن تعیین شده است. [1]

از آیات متعدد قرآن مجید استفاده مى‏شود که هر چند گناهان انسان زیاد و بزرگ باشد، اما انسان نباید از رحمت و مغفرت الهی نا امید شود؛ زیرا خداوند متعال وعده آمرزش داده است. [2]

خداوند متعال که آفریننده انسان بوده و به تمام ویژگی های او آگاه است، پاک شدن از همه گناهان (هر چند گناهان بزرگ باشند) را ممکن دانسته و همگان را به تلاش و مجاهدت نفس برای رسیدن به آن دعوت فرموده و وعده آمرزش و عفو داده است، تا جایی که نا امیدی از عفو و بخشش الهی را بالاترین و بزرگترین گناه شمرده است. [3]

بنابر این اگر انسان مرتکب هر نوع آلودگی و گناه از جمله مرتکب این عمل زشت شود و بعد از آن واقعاً پشیمان شده و توبه کند امید است که انشاءالله توبه اش پذیرفته شود و مورد لطف و عنایت پروردگار قرار گیرد.

اما بطور قطع، آلوده نشدن به گناه بسیار آسانتر از توبه کردن است؛ زیرا توبه حقیقی شرایطی دارد و حصول آن مشکلات و سختی های بسیاری بدنبال داشته و هر کس را در این مسیر، توفیق، یار نیست. بعلاوه با آلوده شدن به گناه از آثار وضعی آن (در دنیا و آخرت) نیز مصون نخواهد بود.

اما از این حقیقت نباید غافل شد که عمل شنیع لواط آثار وضعی خاصی (مثل حرمت ازدواج فرد لواط کننده با دختر و خواهر و مادر فردی که با او لواط انجام داده است) را به دنبال دارد که حتی با توبه حقیقی آن آثار بر طرف نخواهد شد. [4] حتی اگر بعد از این عمل ندانسته با یکی از آنان ازدواج کرده باشد، نکاح آنان باطل است و باید از هم جدا شوند.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 818.

[2] زمر ،53: قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلى‏ أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ.

[3] اقتباس از سؤال 798 (سایت: ۸۶۰)، راه های پاک شدن از گناه.

[4] رجوع شود به نمایه: آثار وضعی لواط، سؤال 1647 (سایت: ۱۶۵۷).