مال حرام چیست؟
پرسش
مال حرام چیست؟
پاسخ اجمالی
هر کار و فعالیتی که شرع مقدس اسلام آن‌را مجاز شمرده باشد و برای انجام دهنده آن سودی در پی داشته باشد، مال و منفعت حاصل از آن فعالیت - در صورت پرداخت مالیات‌های شرعی - برای صاحب آن حلال است، و در غیر این صورت مال حرام شمرده می‌شود؛ مانند مالی که از طریق ربا، مشروب فروشی، دزدی، غصب مال دیگران و... به دست آید.
گفتنی است؛ اگر حقی از خدا یا مردم در بخشی از اموال انسان باشد، تنها استفاده از آن بخش برای او حرام خواهد بود.
بنابر این، اموالی که از راه و تلاش درست اقتصادی به دست انسان برسد، مال حلال است، اما اگر غیر از این باشد، مالی که به دست می‌آید حرام است.