گاهی در مسابقات مهم ورزشیِ خارج از کشور، داورِ مسابقه زن است و لازم است ورزشکار مسلمان به داور دست دهد و داور با دست زدن به بدن وی بدنش را چک کند، که اگر ورزشکار مانع شود، از دور مسابقات کنار می‌رود. با توجه به اهمیت این مسابقات و کسب مدال برای کشور، آیا تن دادن به این کار حرام است؟
پرسش
سلام می‌خواستم از شما بپرسم وقتی ورزشکار مرد مسلمان در مرحله‌ٔ نیمه نهایی مسابقه‌ی بسیار مهمی باشد و داور مسابقه زن باشد که لازم است ورزشکار به داور دست دهد و داور با دست زدن به بدن وی بدنش را چک کند، ورزشکار باید چه عکس العملی داشته باشد درحالی که اگر این کار را نکند اوت می‌شود و گرفتن مدال طلای جهان را از دست می‌دهد آیا این کار وی حرام است یا خیر و آیا لزومی دارد ورزشکار به خاطر این موضوع شانس مدال طلا و افتخار برای ملتش را از دست بدهد؟ فردا هم برخی بگویند کارش خوب بود. برخی بگویند چه کار بدی کرد که دست نداد و شانس مدال طلا را از خود و افتخارش را از مردم گرفت آیا در چنین موقعی این کار یعنی دست زدن زن به مرد اشکالی ندارد؟
پاسخ اجمالی

دست دادن و تماس مستقیم بدن با نامحرم جایز نیست. لازم است در این گونه موارد مسئولین مربوطه قبلاً فرهنگ دینی مسلمانان را برای آنها توضیح داده و این‌گونه مشکلات را حل کنند و در مواردی هم عیناً شاهد بودیم که خودداری از چنین تماسی منجر به حذف ورزشکار از مسابقات نشده است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
مصافحه و دست دادن با نامحرم جایز نیست و صِرف آنچه ذکر شده مجوّز براى ارتکاب عمل حرام نمى‌گردد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
دست دادن با نامحرم جایز نیست و می‌بایست مسئولین ورزش قبلاً فرهنگ دینی ما را برای آنها توضیح دهند و این‌گونه مشکلات را حل کنند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
جایز نیست و مدال طلا ارزش مرتکب شدن گناه را ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
دست دادن با زن اجنبیه جایز نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.