آیا حلما از القاب حضرت زینب(س) بود؟
پرسش
با سلام، آیا حلما از القاب حضرت زینب(س) است؟
پاسخ اجمالی
«حلمی = حلما» مؤنث حلیم است؛ مانند صغیر و صغرا.
چنین لقبی برای حضرت زینب در تاریخ ذکر نشده است، اما ممکن است برخی با توجه به صبر ایشان و نیز با توجه به سخن امام حسین(ع) به خواهرش فرمود مواظب باش شیطان حلم و بردباری تو را از بین نبرد.[1] در نوشتارها و گفتارهای خود ایشان را به این لقب خوانده باشند.

[1]. مفید، محمد بن محمد، الإرشاد فی معرفة حجج الله على العباد، مؤسسة آل البیت ع ‏، ج ‏2، ص 93، قم، کنگره شیخ مفید، چاپ اول، 1413ق. «فَنَظَرَ إِلَیْهَا الْحُسَیْنُ ع فَقَالَ لَهَا یَا أُخَیَّةُ لَا یُذْهِبَنَ‏ حِلْمَکِ‏ الشَّیْطَان‏».