آیا حدث اصغر در حین غسل جنابت، غسل را باطل می کند؟
پرسش
اگر شخصی در حین انجام غسل جنابت، باد معده از وی خارج شود آیا غسلش باطل می شود؟
پاسخ اجمالی

اگر در بین غسل، حَدَث اصغر از او سر زند، مثلًا بول کند (یا باد معده از وی خارج شود)، غسل باطل نمى‏شود.[1] و لازم نیست که غسل را از نو شروع کند، ولى چنین غسلى کفایت از وضو براى نماز و سایر اعمال مشروط به طهارت از حدث اصغر نمى‏کند.[2]

[1] (خوئى:) باید غسل را رها کرده و غسل دیگرى بنماید و چنانچه بخواهد غسل ترتیبى نماید بنا بر احتیاط مستحبّى وضو هم بگیرد. (گلپایگانى، فاضل، صافى:) مى‏تواند غسل را تمام نماید و بعد وضو بگیرد؛ و بهتر آن است که غسل را احتیاطاً از سر بگیرد به قصد آن چه بر ذمّه او است از اتمام یا اعاده؛ لکن وضو بعد از غسل در این صورت هم واجب است.(سیستانى:) لازم نیست غسل را رها کرده و غسل دیگرى بنماید بلکه مى‏تواند غسل خود را تمام نماید و بنا بر احتیاط لازم باید وضو هم بگیرد، ولى اگر از غسل ترتیبى به ارتماسى و یا از ارتماسى به ترتیبى عدول نماید، لازم نیست وضو هم بگیرد. (بهجت:) اتمام غسل لازم نیست، بلکه کافى است که به قصد وظیفه واقعیّه (اعم از تمام یا اتمام) غسل را دوباره از سر شروع کند و بنا بر احتیاط براى نماز و کارى که وضو لازم دارد وضو بگیرد. (مکارم:) بنا بر احتیاط واجب باید غسل را از سر گیرد و براى نماز و مانند آن، وضو نیز بگیرد. (تبریزى:) بنا بر احتیاط باید غسل را از سر بگیرد و براى نماز وضو هم بگیرد.

[2]  توضیح المسائل (محشی)، ج‏1، ص230، سؤال 185.