1. جا بجایی عمدی ذکر رکوع و سجود چه حکمی دارد؟ 2. آیا می‌توان بعد از سوره‌ی حمد در نماز، به جای سوره، یک بار دیگر حمد را خواند؟
پرسش
سلام، 1. جا بجایی عمدی ذکر رکوع و سجود چه حکمی دارد؟ 2. آیا می‌توان بعد از سوره‌ی حمد در نماز، به جای سوره، یک بار دیگر حمد را خواند؟ یعنی در هر رکعت دو مرتبه سوره حمد را خواند؟
پاسخ اجمالی

راجع به سؤال نخست می‌توانید به نمایه 4551 (ذکر رکوع و سجده و تشهد در نماز) در همین سایت مراجعه نمایید. و درباره‌ی سؤال دوم باید گفت، این کار اشکال دارد و لازم است بعد از حمد سوره دیگری غیر از حمد خوانده شود.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به قسمت دوم سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی):

صحیح نیست و بنابر احتیاط واجب، باید یک سوره‌ٔ کامل قرائت کند.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی(مد ظله العالی):

این کار نماز را باطل می‌کند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):

اشکال دارد.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

لازم است بعد از حمد سوره دیگری غیر از حمد خوانده شود.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

در قرائت نماز یک بار حمد واجب است و بار دوم به قصد ورود جایز نیست و قرائت سوره مطابق احتیاط است، هر چند لازم نیست.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.