کد سایت fa26439 کد بایگانی 31599 نمایه خواستگاری در ماه‌های عزا
طبقه بندی موضوعی گوناگون|گوناگون
اصطلاحات صفر
گروه بندی اصطلاحات زمان‌ها
خلاصه پرسش
آیا خواستگاری در ماه‌های عزا اشکال دارد؟
پرسش
آیا خواستگاری در ماه صفر اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی
آنچه که در روایات وارده از معصومان(ع) به ما رسیده، بیانگر آن است که در دهۀ اول محرم برپایی مجالس جشن و شادی نکوهش شده است؛ و آن بزرگواران برای امام حسین(ع) و خاندان و یارانش مجلس عزا بر پا می‌کردند و به گریه و عزاداری سفارش می‌نمودند؛ همان‌طور که، از حضرت امام رضا(ع) روایت شده است: وقتی ماه محرم می‌شد، کسی پدرم(امام کاظم) را خندان نمی‌دید و اندوه و حزن بر وی غالب می‌شد تا روز دهم، و چون روز عاشورا فرا می‌رسید، آن روز، روز مصیبت و حزن و گریۀ او بود و می‌فرمود: امروز، روزی است که حسین(ع) شهید شده است.[1]
اما در زمان‌های دیگر چنین مسئله‌ای در احادیث مشاهده نمی‌شود.[2] بنابر این خواستگاری در ایام صفر ایرادی ندارد، ولی به دلیل آن‌که امروزه عرفاً ماه صفر نیز ماه عزا شمرده می‌شود تا زمانی که این عرف پابرجا است، بهتر است برگزاری جشن عقد به بعد از ماه صفر موکول شود.
پاسخ حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی(دامت برکاته) نسبت به این سؤال، چنین می‌باشد:
بهتر است از جشن گرفتن در ایام محرم و صفر بویژه روزهای شهادت اجتناب شود، و اگر این عمل بی‌حرمتی به ساحت مقدس حضرات معصومان(ع) محسوب شود، حرام است.