کدام سوره طبق روایات، شناسنامه خداوند است؟
پرسش
کدام سوره طبق روایات شناسنامه خداوند است؟
پاسخ اجمالی
شناسنامه خداوند، سوره‌ی مبارکه توحید(قل هو الله أحد) است که در آن از توحید پروردگار و یگانگى او سخن به میان آمده است؛ همان‌طور که در روایات متعددی از معصومان(ع)، از آن با عنوان «نسبة الربّ»[1] یاد شده است؛ مانند این‌که امام صادق(ع) فرمود: «... سوره توحید بیانگر نسبت (شناسنامه‏) پروردگار عزّ و جلّ است».[2]
همچنین برای سوره «قل هو الله احد» نام‌هایی مانند «اخلاص» و «ولایت» نیز نقل کرده‌اند.[3]

[1]. ر.ک: کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 1، ص 91، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407ق؛ شیخ طوسی، تهذیب الأحکام، محقق و مصحح: موسوی خرسان، حسن، ج 2، ص 108، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407ق؛ شیخ طوسی، ابو جعفر محمد بن حسن، مصباح المتهجد و سلاح المتعبّد، ج 1، ص 342، مؤسسة فقه الشیعة، بیروت، چاپ اول، 1411ق.
[2]. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 1، ص 470، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، 1413ق.
[3]. فتال نیشابوری، محمد بن احمد، روضة الواعظین و بصیرة المتعظین، ج 1، ص 18، انتشارات رضی، قم، چاپ اول، 1375ش.