کد سایت fa28447 کد بایگانی 34200 نمایه حکم درآمد مسافر کشی برای کسی که شغلش این نیست
طبقه بندی موضوعی شغل دوم
خلاصه پرسش
آیا درآمد مسافر کشی برای کسی که تاکسی دار نیست، شبهه دارد یا حلال است؟
پرسش
آیا درآمد مسافر کشی برای کسی که تاکسی دار نیست، شبهه دارد یا حلال است؟ (بااین فرض که راننده تاکسی ها فقط از این طریق روزی می‌خورند)
پاسخ اجمالی
این کار به خودی خود اشکال ندارد، ولی اگر چنین عملى خلاف مقررات مربوطه باشد، جایز نیست، اما پول بدست آمده حلال است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فی نفسه اشکال ندارد، ولی اگر در این زمینه مقرراتی وجود دارد باید مراعات شود. و اگر چنین عملى خلاف مقررات باشد گرچه جایز نیست، ولى پول بدست آمده حلال است، و مانع ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
حلال است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در آمد او اشکال ندارد ولی از قوانین و مقررات حکومت اسلامی تخلف نکنید.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتیکه تخلف از قوانین نباشد اشکال ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
در فرض سوال اشکالی در درآمد حاصل نیست. لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.