کشتن حیوانی که باردار است چه حکمی دارد؟ آیا خوردن بچه‌ی مرده‌اش حلال است؟
پرسش
1. کشتن حیوانی که باردار است چه حکمی دارد؟ 2. جنینی که از بطن حیوان ذبح شده خارج می‌شود اگر مرده باشد حلال است یا نه؟ 3. در صورتی که بعد از مدتی جنین خارج شود (نه بلافاصله بعد از ذبح حیوان مادر)، آیا در این صورت که جنین مرده خارج می‌شود باز هم گوشتش حلال است؟
پاسخ اجمالی
1. ذبح حیوان باردار، اشکالی ندارد.
2. اگر از شکم مادر تذکیه شده‏‌اش مرده بیرون بیاید یا مرده بیرون آورده شود خوردنش حلال است و تذکیه‌‏اش به تذکیه مادرش مى‏‌باشد، لیکن شرطش این است که تامّ الخلقه باشد و مو یا کرک در آورده باشد وگرنه مردار مى‌باشد.
3. چنانچه همراه ذبح مادر مرده باشد حلال است، بلی اگر بعد از ذبح مادرش زنده باشد و خروجش از شکم مادر زائد بر مقدار متعارف طول کشیده باشد در این فرض اگر در بطن مادر مرده باشد حلال نیست.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
1. اگر حیوان حامله حلال گوشت را ذبح شرعى کنند اشکال ندارد.
2و3. اگر از شکم مادر تذکیه شده‏‌اش مرده بیرون بیاید یا مرده بیرون آورده شود خوردنش حلال است و تذکیه‌‏اش به تذکیه مادرش مى‏‌باشد، لیکن شرطش این است که تامّ الخلقه باشد و مو یا کرک در آورده باشد وگرنه میته مى‌باشد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
1. اشکال ندارد.
2. حلال است.
3. حلال است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اگر حیوانی را سر ببرند یا شکار کنند و بچه زنده‌ای از آن بیرون آید، چنانچه آن بچه را مطابق دستور شرع سر ببرند حلال و گرنه حرام است، اما اگر بچه با شکار کردن یا سر بریدن مادر، در شکم او مرده باشد حلال است به شرط این که خلقت بچه کامل شده و مو یا پشم در بدنش روییده باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
1. مانعی ندارد ولی بهتر این است که صبر کنند تا وضع حمل کند.
2. چنانچه تام الخلقه باشد و موی یا پشمش روییده باشد با تذکیه(ذبح) مادرش مذکی خواهد بود.
3. چنانچه همراه ذبح مادر مرده باشد حلال است بلی اگر بعد از ذبح مادرش زنده باشد و خروجش از شکم مادر زائد بر مقدار متعارف طول کشیده باشد در این فرض اگر در بطن مادر مرده باشد حلال نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
1. ذبح حیوان حامله بلامانع است.
2. اگر بعد از ذبح و تذکیه حیوان، جنین به صورت مرده خارج شود اگر کامل الخلقه باشد، حلال و پاک است و اگر زنده خارج شود باید ذبح و تذکیه شود.
3. از جواب قبل معلوم شد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.