آیا استفاده از سکه‌های بهار آزادی به عنوان مهریه‌ی زنان و جوایز مسابقات، موجب نمی‌شود که مصداق سکه‌ی رایج، قرار گیرد و مشمول زکات شود؟
پرسش
آیا خرید و فروش سکه‌های بهار آزادی و استفاده از آن به عنوان مهریه‌ی زنان و جوایز مسابقات، موجب نمی‌شود که مصداق سکه‌ی رایج معاملی، قرار گیرد، تا در صورت رسیدن به حد نصاب، زکات آن واجب باشد؟
پاسخ اجمالی
خیر، سکه رایج؛ سکه‌ای است که رواج در معامله داشته باشد. به این معنا که شما برای خرید اجناس از سکه طلا استفاده کنید. در حالی‌که در جامعه امروزی، این کار صورت نمی‌گیرد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
صِرف آن موجب رایج شدن سکه به عنوان پول رایج معاملى نمى‌گردد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
خیر.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
رواج در معامله به این معنا است که شما برای خرید اجناس از سکه طلا استفاده کنید. در حالی‌که در جامعه امروزی این کار صورت نمی‌گیرد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
به سکه‌های بهار آزادی زکات تعلق نمی‌گیرد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
زکات طلا و نقره در صورتی واجب می‌شود که آن‌را سکّه زده باشند و معامله با آن رواج داشته باشد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
خیر، سکه رایج سکه‌ای است که واسطه بین معاملات باشد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.