آیا به موجودی حساب قرض الحسنه وام مسکن خمس تعلق می گیرد؟
پرسش
در بانک مبلغ اولیه ای بعنوان قرض الحسنه وام مسکن گذاشته ام در چند نوبت مبالغی به آن افزوده و گاهاً کم کرده ام به نحوی که موجودی اولیه پس از یک سال کمتر از مبلغ اولیه است حالا چه میزان خمس باید بپردازم؟
پاسخ اجمالی

سؤال شما به دفاتر مراجع عظام تقلید ارسال و تا کنون پاسخ های زیر دریافت گردیده است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

هر مقدار از مبلغ مذکور که از درآمد کسب باشد، سر سال خمسی خمس دارد و باید یک پنجم آن را به عنوان خمس بپردازد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

چنانچه خمس آن را نپرداخته ایم آن چه باقیمانده خمس دارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

دفتر 1: چنانچه مبلغی را که برداشت کرده در اثناء سال در مؤنه خرج شده باید سر سال خمس موجودی را بدهد.

دفتر 2: اگر قرض باشد به مقداری که قسط آن بدهد و اصل آن باقی باشد خمس آن واجب است.