آیا جایز است در حال خواندن نماز قضای واجب، نیت نماز نافله هم داشت؟
پرسش
سلام، آیا می‌شود نماز نافله و قضای واجب را یکی خواند؟ مانند قضای روزه‌ای که می‌شود هم‌زمان با نیت مستحبی هم گرفت یعنی یک روزه و 2نیت (مثل ایام بیض)؛ آیا می‌شود نیت نماز قضایی کرد و نماز نافله‌ای هم با آن خواند (یک نماز و 2 نیت)؟ نماز قضا همراه نماز شب چطور؟
پاسخ اجمالی
خیر، تداخل نماز واجب و مستحب صحیح نیست و روزه هم تنها با یک نیت صحیح است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال صحیح نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سوال صحیح نیست و روزه هم تنها با یک نیت صحیح است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
خیر.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
تداخل تنها بین بعضی از نمازهای مستحب مانند نوافل یومیه و نماز جعفر طیار است و تداخل نماز واجب و مستحب صحیح نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
خیر.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.