در قرآن کریم از فرشته وحی با چه نام‌هایی یاد شده است؟
پرسش
از فرشته وحی با چه عناوینی در قرآن یاد شده است؟
پاسخ اجمالی
1. در سوره بقره از فرشته وحی با نام جبرئیل یاد شده است: «قُلْ مَنْ کانَ عَدُوًّا لِجِبْریلَ فَإِنَّهُ نَزَّلَهُ عَلى‏ قَلْبِکَ بِإِذْنِ اللَّهِ مُصَدِّقاً لِما بَیْنَ یَدَیْهِ وَ هُدىً وَ بُشْرى‏ لِلْمُؤْمِنینَ»؛[1] به آنان که با جبریل دشمنى مى‏‌ورزند، بگو: اوست که این آیات را به فرمان خدا بر دل تو نازل کرده است تا کتاب‌هاى دیگر آسمانى را تصدیق کند و براى مؤمنان رهنمون و بشارت باشد.
2. در سوره نحل، روح القدس نامیده شد: «قُلْ نَزَّلَهُ رُوحُ الْقُدُسِ مِنْ رَبِّکَ بِالْحَقِّ لِیُثَبِّتَ الَّذینَ آمَنُوا وَ هُدىً وَ بُشْرى‏ لِلْمُسْلِمینَ»؛[2] بگو: آن را روح القدس به حق از جانب پروردگارت نازل کرده است تا مؤمنان را استوارى ارزانى دارد و مسلمانان را هدایت و بشارت باشد.
3. و در سوره تکویر، با عنوان رسول آمده است: «إِنَّهُ لَقَوْلُ رَسُولٍ کَریم»؛[3] که این سخن رسولى بزرگوار است.

[1]. بقره، 97.
[2]. نحل، 102.
[3]. تکویر، 19.