کد سایت fa32240 کد بایگانی 39128 نمایه قرائت کلمه «یوم» در نماز با ضمهٔ یاء
طبقه بندی موضوعی قرائت
خلاصه پرسش
آیا خواندن کلمه «یوم» در نماز با ضم یاء، موجب باطل شدن نماز می‌شود؟
پرسش
آیا خواندن کلمه «یوم» در نماز با ضم یاء، موجب باطل شدن نماز می‌شود؟
پاسخ اجمالی
در این گونه مسائل باید به تلفّظ افرادی توجّه کرد که بدان زبان سخن می­گویند. در همین راستا، عرب در تلفّظهاى معمول، فتحه‌هاى قبل از واو را کمى شبیه به ضمّه ادا می‌کند.[1] لذا قرائت «یوم» اگر منجر به اشباع نشود، صحیح است اگر چه فتحه کاملاً ظاهر نشود. البته چنانچه فتحه را کاملاً آشکار کنند به قواعد تجویدی نزدیکتر و بهتر است.
در هر حال قرائت آن با اشباع (طوری که حرف «یاء» با صدای «او» خوانده شود)، غلط است و چنانچه بتواند صحیح بخواند اما رعایت نکند، نمازش باطل است.[2]

[1]. مکارم شیرازى، ناصر، استفتاءات جدید، ج‌3، ص 79، انتشارات مدرسه امام على بن ابى طالب علیه السلام، قم، دوم، 1427 ه‍ ق.
[2]. ر.ک: گلپایگانى، سید محمد رضا، مجمع المسائل، ج‌1، ص 168، دار القرآن الکریم، قم، دوم، 1409 ه‍ ق.