کد سایت fa33115 کد بایگانی 40152 نمایه تصرف در مالی که غصبی بودن آن مشکوک است
طبقه بندی موضوعی حقوق مادی
خلاصه پرسش
یک قطعه زمین به عنوان مهریه به مادرم داده شده اما در مورد غصبی بودن این زمین شک داریم، آیا می‌توانیم از این زمین استفاده کنیم؟
پرسش
سلام. یک قطعه زمین به عنوان مهریه به مادرم داده‌اند و ما به غصبی بودن این زمین شک داریم و قبل از ما صاحب مشخصی نداشته است. آیا می‌توانیم از این زمین استفاده کنیم یا آن را بفروشیم؟
پاسخ اجمالی
در صورتی که یقین به مورد مذکور نداشته و استفاده از این زمین، منع قانونی ندارد، تصرف در آن اشکالی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در صورتی که یقین به مورد مذکور نداشته باشید، استفاده اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورت شک وظیفه‌ای ندارید، و استفاده از آن مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
بله با اجازه مادر می‌توانید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه مجهول المالک باشد لازم است به حاکم شرع مراجعه شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر استفاده از این زمین، منع قانونی ندارد و دلیل شرعی بر غصبی بودن آن وجود ندارد، تصرف در آن اشکالی ندارد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.